-->

Android'e iPhone X Home Butonu Koyma! [ROOT]


Merhaba dostlarım , bugünkü konumuz Android cihazındaki Navigation Bar (Gezinti çubuğu)'dan sıkılanlar için.Bu gezinti çubuğu nedir derseniz,hani cihazınızın altındaki ileri,geri ve home tuşları varya ? hah işte onlar :)
Şimdi sizlerle şuan sahip olduğunuz Sanal gezinti tuşlarını kaldırıp yerine iPhone X'un Home tuşunu koyacağız.
ŞUNU BELİRTELİM Kİ , UYGULAMAMIZ GEZİNTİ ÇUBUĞUNU KALDIRACAĞI İÇİN ROOT YETKİSİ İSTİYOR.HERHANGİ BİR SORUN HALİNDE İSE ANDROBİLGE OLARAK HERHANGİ BİR SORUMLULUK KABUL ETMİYORUZ.ANCAK TABİİ Kİ KONU ALTINDAN YARDIM İSTEYEBİLİRSİNİZ,HER TÜRLÜ YARDIM EDİLECEKTİR :)
İlk olarak hemen aşağıdan uygulamamızı indirelim :)

Dosyaların şifresi daima
www.androbilge.blogspot.com'dur.

Uygulamayı indirip kurduktan sonra,giriş yapın.Daha sonra ;

* Aşağıdaki ekran görüntüsünde ki gibi OVERVIEW menüsünden Accessibility Service Menu kısmından gerekli izinleri verin.


* Şimdi ise aşağıdaki ekran görüntüsünde ki gibi Navigation bar status kısmının, Navigation bar disabled olduğuna emin olun,bu sayede alttaki gezinti çubuğu kaybolacak,yerine iPhone X home tuşu gelecek.Dilerseniz tekrar Enable navigation bar seçeneğine dokunarak,gezinti çubuğunu aktif hale getirebilirsiniz.


* Ekran görüntüsünde olduğu gibi Gestures and actions kısmına girin.


* Şimdi aşağıda da gördüğünüz gibi,karşımıza Swipe Up (Yukarı kaydır),Left swipe (Sola kaydır) ve Right swipe (Sağa kaydır) gibi seçenekler geliyor.
Örneğin Swipe Up (Yukarı kaydır)'a bir eylem tanımlayalım.Bunun için Swipe Up'a dokunun.



* Daha sonra çıkan ekrandan,aşağıda gördüğünüz üzere Basic actions'a dokunun.
Karşınıza gelen ekranda Back,Home,Recent apps,Notifications gibi seçenekler olacak.Biz Swipe Up yani Yukarı kaydırdığımızda olmasını istediğimiz eylemi seçeceğiz,yani yukarı kaydırdığımızda orta tuş işlevi görüp bizi ana sayfaya atsın istiyoruz.
Bu yüzden Home seçeneğini seçeceğiz.
Aynı işlemi Right swipe yani Sağa kaydırma eyleminde de uygulayın ancak bu sefer Basic actions menüsünden Recent apps seçeneğini seçin.Bu sayede sağa kaydırdığınızda Son uygulamalar açılacak ve menü tuşu işlevi görecek.


Yazımızın sonuna doğru gelirken öneri olarak,programın ana menüsünden Gesture detection kısmına girerek,tuşun hassaslık ayarını yapabildiğinizi söylemek istiyorum,böylece daha seri kullanabilirsiniz.
Bu programı paylaşma sebebim,aşağıda fazla yer kaplayan gezinti çubuğunu kaldırıp yerine çizgi halinde iPhone X home butonu getirmek ve cihazın ekranından daha fazla yararlanmaktı :)

Son olarak bir ekran görüntüsüyle programı size özetleyip konuya noktayı koyalım :) , iyi günler... :D